Logo Fitbodylifestyle

FitBodyLifestyle is opgezet om mensen te begeleiden op het gebied van training, voeding en leefstijl. Door middel van een app heb je altijd jouw personal coach op zak.

06 14 19 93 90 Bredestraat 22, 6631 BC Horssen Ma - Za: 08.00 - 18.00
Volg ons

HYROX: De ultieme fitness uitdaging die je naar een hoger niveau tilt


Inhoudsopgave

Wat is HYROX?

HYROX is een unieke wedstrijd die draait om functionele fitheid en uithoudingsvermogen. HYROX is voor iedereen. Deelnemers van over de hele wereld strijden in exact hetzelfde format. De race begint met een run van 1 km, gevolgd door 1 functionele beweging, die 8 keer wordt herhaald. Dit vindt plaats in grote overdekte locaties waardoor een unieke stadion achtige sfeer ontstaat voor alle deelnemers.

In een wereld waar fitness steeds meer divers wordt, biedt HYROX een uitdagende manier om je lichaam en geest te testen. Of je nu een doorgewinterde atleet bent of gewoon op zoek bent naar een leuke en uitdagende manier om fit te blijven, overweeg eens deel te nemen aan een HYROX-evenement. Het is een geweldige manier om jezelf te pushen en bovenal plezier te maken terwijl je aan je gezondheid werkt.

Hoe werkt een HYROX wedstrijd? 

Wereldwijd vinden HYROX-evenementen plaats in grote overdekte locaties, zoals ook in Amsterdam en in Maastricht. Deze wedstrijden zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht je fitnessniveau, aangezien er geen vereiste kwalificaties of tijdslimieten zijn. Deelnemers hebben de mogelijkheid om te concurreren in verschillende categorieën, waarbij ze kunnen kiezen voor lichtere of zwaardere gewichten, terwijl de afstanden hetzelfde blijven. Bovendien is het toegestaan om deel te nemen als duo of in estafettevorm, wat de flexibiliteit en diversiteit van de competitie vergroot.

Hoewel de gemiddelde finishtijd ongeveer anderhalf uur bedraagt, varieert de duur van deelname enkele deelnemers hebben tot wel drie uur nodig om de uitdaging te voltooien. Bovendien is HYROX ook een persoonlijke uitdaging waarbij je bij elke wedstrijd probeert je eigen tijd te verbeteren. Als inspiratie gelden de wereldrecords voor Hyrox, die op dit moment op 54.07 bij de heren en 58.58 bij de dames staan. Dit laat zien welke buitengewone prestaties er mogelijk zijn in deze veeleisende sport.

Race divisies: 

Open
Een uitdagende maar zeker haalbare race voor ieder individu.

Pro
Voor de ervaren racer waarbij er zwaardere gewichten gehanteerd worden.

Doubles
Zoek een partner en ga de uitdaging aan als een paar. Je rent allebei de 8 km, maar verdeeld de functionele oefeningen onder elkaar.

Relay
Kom samen met jouw unieke viertal naar HYROX, bestaande uit vrienden, familie of collega’s, en race de estafette waarbij elk lid van het team 2 keer 1 km rent en 2 functionele oefeningen doet.

 

Welke oefeningen doe je bij HYROX?

Je begint met 1 kilometer hardlopen, daarna doe je een fitnessoefening. De acht oefeningen die aan bod komen zijn geïnspireerd op de basisbewegingen die het menselijk lichaam kan uitvoeren. 

1000 meter op de Ski Erg:
Dit is een uitdaging waarbij je een skiErg-machine gebruikt om een afstand van 1000 meter af te leggen.

50 meter sled push:
Bij deze oefening duw je een zware slee vooruit over een afstand van 50 meter. 

50 meter sled pull:
Hierbij verplaats je de slee door eraan te trekken in plaats van te duwen. 

80 meter burpee broad jump:
Deze variatie op de traditionele burpee voegt een explosief element toe. In plaats van omhoog te springen, spring je vooruit, wat extra kracht en coördinatie vereist.

1000 meter roeien op de RowErg:
Dit is een andere cardio-uitdaging waarbij je 1000 meter op een roeimachine moet afleggen. 

200 meter farmers carry:
Bij deze oefening moet je zware gewichten in beide handen dragen en vooruit lopen. 

Sandbag lunges:
Deze lunges voer je uit met een zware zandzak op je rug. 

75 of 100 wall balls:
Bij deze oefening gooi je een zware bal tegen een muur en vang je hem weer op. 


ADD COMMENT